Nieuws | Coronavirus

Mededeling van de kerkenraad.

Gemeente, de kerkenraad heeft zich beraden op de situatie rond het coronavirus in verband met de activiteiten in de gemeente en rondom de erediensten. Als kerkenraad hebben wij de informatie van het Deputaatschap DKD www.gergeminfo.nl als richtlijn genomen. Hierin staat dat wij de overheid moeten gehoorzamen en onze verantwoordelijkheid moeten nemen, ook ten opzichte van de buitenwacht. Er wordt op ons gelet.

Voor wat betreft de activiteiten in de gemeente hebben wij besloten dat alle verenigingsactiviteiten tot in ieder geval 31 maart geen doorgang zullen hebben.

Voor wat betreft de diensten voor komende zondag is het volgende besloten:

  1. Wij roepen de leden van 60  jaar en ouder, een risicogroep, op om de diensten thuis te beluisteren.
  2.  Als er in het gezin zieken zijn die hoesten, keelpijn hebben en koorts laat dan het gehele gezin thuisblijven en meeluisteren.
  3. Ook andere risicogroepen zoals mensen die kuren ondergaan, verminderde weerstand hebben, longziekten hebben verzoeken wij dringend om niet naar de kerk te komen.
  4. Degene die goede middelen hebben om thuis de diensten te volgen roepen wij ook op om thuis te blijven, we willen ons echt aan de norm van de overheid houden.

Update: De komende diensten zullen ook via Youtube met beeld worden uitgezonden.
Deze kunt u vinden in ons Youtube kanaal op:
https://www.youtube.com/channel/UCABFqjd02Gd8qPpOCosyPgg/videos?view=57&flow=grid

Om aan de eis van de overheid te voldoen en niet meer dan 100 mensen in een ruimte bij elkaar te hebben heeft de kerkenraad het volgende als maatregel:
Er is een verdeling gemaakt tussen de morgendienst en de middagdienst.
  • De leden met de achternamen beginnend met de letters A  t/m L komen voor de morgendienst.
  • De leden met de achternamen beginnend met de letters M t/m Z komen voor de middagdienst.

Alleen de hoofdingang aan de Jansenlaan in open en de  kosters verdelen de leden over de beschikbare ruimten met een maximum van 100 leden per ruimte.

Wij beseffen dat het een en ander grote gevolgen heeft. Toch denken wij dat wij verantwoordelijkheid moeten nemen om te voldoen aan de overheidsregels.

Alles onder het besef dat alles ligt onder het beslag van de zegen van de Heere. Dit alles moet ons in de binnenkamer brengen met de bede: “Wij hebben gezondigd en gedaan dat kwaad was in Uw oog”. De Heere mocht zich wenden en ons genadig zijn.

De kerkenraad.


Bericht geplaatst op: 13-03-2020 16:04

Komende dienstenU bent van harte welkom om onze diensten bij te wonen

Meer diensten

Player

Er is geen dienst geselecteerd om af te spelen.
De diensten kunt u vinden onder Diensten -> Prekenarchief.
Deze website maakt gebruik van Cookies. Klik hier voor meer informatie