Geschiedenis

Op 8 maart 1918 wordt onze gemeente als Christelijke Gereformeerde Kerk geïnstitueerd. De gemeente heeft dan geen eigen kerkgebouw.

Op 29 augustus 1919 neemt ds. L.H. van der Meiden het nieuwe kerkgebouw in gebruik aan de Burgemeester de Bruïnelaan.

In 1920 neemt ds. K. Groen een beroep naar de gemeente aan en heeft de gemeente voor het eerst een eigen predikant.

Na ds. Groen dienen de volgende predikanten de gemeente: ds. J.P. Meijeringds. G.A. Zijderveldds. M.S. Roos en dsE. Venema.

 

In februari 1965, in de periode van ds. Venema, breekt de gemeente met het kerkverband van de Christelijke Gereformeerde Kerken en krijgt de naam Christelijke Gereformeerde Kerk in Hersteld Verband. In datzelfde jaar wordt op 13 mei het nieuwe kerkgebouw aan de Burgemeester Jansenlaan in gebruik genomen.

 

In 1970 wordt onze gemeente opgenomen in het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten. Ds. Venema vertrekt drie jaar later naar Drachten.

 

Hierna dient ds. A.F. Honkoop onze gemeente, vanaf 1984 tot hij in 1990 vertrekt naar Wageningen. Na een aantal vacante jaren neemt kandidaat A. Vermeij in 1994 het beroep aan en wordt in onze eigen gemeente bevestigd tot predikant. Ds. Vermeij vertrekt in 2001 naar Elspeet.

 

In april 2007 wordt ds. J. Veenendaal aan onze gemeente verbonden tot aan zijn overlijden in februari 2010

In de periode 2010 tot 2012 is het kerkgebouw gerenoveerd en uitgebreid met een omloop en meerdere zalen en toiletten op de begane grond. Op 12 september 2012 heeft onze consulent bij de ingebruikname van het gebouw een dienst gehouden naar aanleiding van Zacharia 2 verzen 4 en 5.

 

Op 5 september 2018 is kandidaat H.E.P. Fortuijn door ds. P. Mulder bevestigd in het ambt van herder en leraar. In de avonddienst heeft Ds. H.E.P. Fortuijn intrede gedaan en zich verbonden aan de gemeente.

 

Op 28 november 2018 is in herdenkingsdienst het 100-jarig bestaan van de gemeente herdacht. Ter gelegenheid hiervan is door diaken Van den Berg een herdenkingsboek geschreven met de titel “Eben-Haëzer de oude dagen overdacht”.

De komende diensten:U bent van harte welkom om onze diensten bij te wonen!

Uitgelicht: